"Maahan", mikä se on?!

Tähän ongelmaan en olisi uskonut törmääväni... miten on mahdollista, että koira unohtaa totaalisesta "maahan" käskyn tarkoituksen?!? Ei kyllä tosin olla tässä viime viikkoina paljoa treenaamiseen panostettu, mutta on se aikaisemminkin pitkien taukojen jälkeen muistanut käskyjen pointin. Tiistaina Viikissä olin esittelemässä Marille miten hienosti tuo on oppinut menemään liikkeestä maahan... olipas sitten nolo huomata, että eihän tuo osaa edes yksinkertaisesti mennä maahan. Ei siis mitenkään päin. Tiistain jälkeen asia taas vähän unohtui, mutta eilen kokeiltiin iltalenkin yhteydessä liikkeitä ja edelleen on maahan meno täysin hukassa. Mysteeri on mistä tämä johtuu... täytyy varmaan alottaa koko asian koulutus alusta, jos ei sitten ihmeparantumista tapahdu.

Muuten meillä on koirarintamalla aika hiljaista, harrastamiset on taas minimissään. Remmirähinä koulutusta ollaan edelleen jatkettu ja ollaan kyllä oltu helvatan tyytyväisiä tuloksiin. Ohitukset menee nyt jo muutamalla namilla ja ollaan me jopa muutamasta pikku koirasta otettu hyviäkin kokemuksia kun Roope on jopa häntäänsä heilutellut. Että hyvin menee, aika riippuvainen se on mun läsnäolosta, mutta minähän sitä useimmiten ulkoilutankin. :) Kyllä täytyy taas hehkuttaa, että on koko koirakin muuttunut tämän koulutuksen aikana. Se on niin reipas ja siitäkin löytyy sitä poweria yrittämiseen nykyään paljon enemmän. Ja mitä parasta Roope on todella ilonen koira, se näyttääkin paljon tyytyväisemmältä. Eikä enää maata rohjota omassa pedissään apaattisena! Tämän muutoksen jälkeen onkin sitten kivempi ottaa pentu kasvamaan, ei ainakaan heti opi huonoja tapoja. Jännityksella odotellaan koska Yaya-neito aloittaa juoksunsa ja tapaa sulhonsa. Ja mitä sieltä sitten maailmaan saapuu. ;)

Koirarintamalla siis hiljaista, työn haku sen sijaan on tuottanut tulosta. Tiistaina aloitin Pornaisten postilla harjoittelemaan ensimmäistä postipiiriä, jolla on pituutta peräti 100km. Neljän päivän jälkeen reitti on kyllä jo jäänyt aika hyvin päähän. Katsotaan miten töitä riittää, tällä hetkellä olen sijaisena ja ainakaan Pornaisissa ei vakipaikkaa ole. Päivä kerrallaan mennään, katsotaan uudemman kerran sitten syksyllä töitä jos ei rupea postilla hommia riittämään.

Koulustakin sain mukavan soiton Jasulta, että minulla on suoritukset ja merkinnät sillä mallilla, että keväällä odottaa datanomin paperit. Että ihan oikeitetusti on minulla valmistujaislahja ostettu. Muutama päivä vielä pitäisi koulun penkillä viettää ja pari tuntia kotona uhrata aikaa moiselle, sitten se on vähäksi aikaa ohi.