tiistai 4. syyskuuta 2007

Lähtötunnelmia

Yhdellä sanalla: jännittää. Tuohon yhteen sanaan kyllä sisältyy aika paljon eri aiheita ja asiaa. Näyttely ja sen tulos toki jännittää... mutta niin jännittää tuo bussimatkakin. Roopelle on ihan ok matkustaa bussissa häkissä, paljon rauhallisesmpi se on omassa häkissään kuin jos istuisi vieressäni penkillä. Matkaan on lähdössä paljon erilaista schappari-porukkaa ja eri lajien harrastajia. Mukaan lukien Roopen kasvattaja Seita-koiran kanssa jolla on vielä kaiken kukkuraksi juoksu. Kokemuksesta tiedän sanoa, ettei matka suju ongelmitta kun on uroksia ja juoksuinen narttu. Meidän hyttijärjestelyt on vielä tehty niin, että minä ja Roope oltaisiin Paulan ja Seidan kanssa samassa hytissä, mutta siihen _toivottavasti_ saadaan muutos! Ei ole kiva jos Roope joutuu olemaan häkissä koko reissun ajan. Ei se toki Seidallekaan kiva ole jos joutuu häkissä olemaan juoksunsa takia... täytyy siis löytää joku kompromissi tähän.

Roopelle on hommattu jos jonkilaista ruokaa ja herkkua mukaan, ettei laihdu tuon Seidan pepun perässä juoksemisesta; penturuokaa, kuivattuamahalaukkua, kissanpurkkiruokaa (normaalisti kiellettyä herkkua niin luulisi maistuvan), luita ja muutamaa eri laatua nameja, mm. niitä omatekoisia maksanameja. Toivotaan parasta ettei Roppana ihan hirveän huonoon kuntoon mene, viimeksi tälläisellä reissulla missä oli juoksuisia narttuja mukana se laihtui niin paljon, että kylkiluut tuntuivat, lapa ja lonkkaluut näkyivät, karva oli kiilloton ja sitä lähti... edellä mainittua en halua toista kertaa kokea. Itkun kanssa sitä ruokaa yritettiin väkisin saada alas kurkusta ja pientämiestä lihomaan.

Tällä hetkellä tukka on hyvässä kunnossa ja kiiltävämpi kuin aikoihin... mustat osat ovat vähän sellaisia rusehtavia ja mattapintaisia, mutta niin ne ovat aina olleet. Kropaltaan pieni on hyvässä lihassa ja mielialakin on ollut kohdallaan kun on taas aloitettu tottelevaisuustreenit ja muu pieni aivoaktiviteetti. Meillä on onneksi Tanskan päässä ennen näyttelyä yksi palautumispäivä.... saa nukkua, käydä kunnon lenkillä ja tehdä pientä tottista hyvän tuulen ylläpitämiseksi. Ja iltasella sitten käydään katsomassa schappareiden toko-kisat. Lauantaina on meidän matkan päätarkoitus, Euro Schapendoes Show. Urokset tuomaroi hollantilainen kasvattajatuomari Godelieve de Wit-Bazelmans, kennel Korte Toren. Viimeksi kyseisen tuomarin kehässä, Suomen erikoisnäyttelyssä, Roope on ollut ROP ja saanut erinomaisen arvostelun. Godelieve meinasi tuolloin unohtaa tarkistaa purennan kun ihastui niin kovasti Roopen kauniisiin silmiin... olen voinut kirjoittaa tämän aikaisemminkin tai sitten olen vain ajatellut kirjoittavani tämän jossain vaiheessa... no jaa, ei kai se katastrofi ole jos toiseen kertaan tämän kerroin. :)

Tänään on viimeisten pyykkien pesu ja koiran tukan perusteellinen selvitys. Huomenaamulla saa sitten ihan rauhassa pakata viimeiset tavarat ja käydä suihkussa. Bussi lähtee Lahden rautatieasemalta kohti Turkua viimeistään klo 17:30 joten ollaan aikataulutettu niin, että hieman ennen viittä oltaisiin Lahdessa.

Eilen alkoi taas circuit-jumppa ja heti on paikat kipeenä... taidettiin olla kaverini Lauran kanssa pahemmassa kunnossa kuin mummut joiden kanssa siellä jumppaillaan. Pirhana kun ensimmäisen viiden minuutin lämmittelyn jälkeen tuntui, että takareidet on niin maitohapoilla, että tärinä vaan käy. Pitäisiköhän tässä aktivoitua liikkumaan enemmän ja harrastamaan edes pientä jumppaa kotosallakin... katsotaan nyt miten käy... lupauksia en tee, koska tiedän, ettei ne kuitenkaan pidä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti